Sairaanhoitajan vastaanotto

Lääkärikeskus Pirsyn ammattitaitoiset sairaanhoitajat ovat palveluksessasi kaikkiin terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä, niin pienissä kuin isommissakin asioissa.

 

Varaa aika

 

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi pyydämme, että Lääkärikeskuksen asiakkaat eivät tule vastaanotolle flunssaoireisena. Ajan voi perua tai siirtää puhelimitse 03 2499 300.

Sairaanhoitajan vastaanotolle voit tulla esimerkiksi seuraavissa asioissa:

  • lääkepistokset
  • ompeleiden ja dreenien poistot
  • rintaproteesivälitys
  • PAPA-näytteet, myös ilman lääkärin lähetettä

 

Lääkepistokset

Pistämme lääkkeet ja annamme rokotukset, mutta pistettävä lääke tai rokote sinulla pitää olla mukanasi. Varaa 20 minuutin aika.

 

Ompeleiden ja dreenien poistot

Kokeneet sairaanhoitajamme poistavat ompeleet ja dreenit eli silikoniset laskuputket. Varaa 20 minuutin aika.

 

Rintaproteesivälitys

Rintaproteesin hankkiminen

Jos rinta poistetaan kokonaan, annetaan sairaalasta leikkauksen jälkeen tilapäinen ensiproteesi (vanuproteesi). Noin kuukauden kuluttua leikkauksesta on sopiva ajankohta hankkia yksilöllinen silikoniproteesi. Rinnan poiston jälkeen suositellaan proteesin päivittäistä käyttöä ryhdin ylläpitämiseksi ja niska-hartiaseudun vaivojen ehkäisemiseksi. Rinnan osapoiston jälkeen osaproteesi saattaa joskus olla tarpeen.

Maksusitoumus

Rinnan poiston (tai osapoiston) jälkeen saat maksusitoumuksen rintaproteesin hankkimista varten siitä yksiköstä, jossa leikkaus on tehty. Saat yhdet taskulliset proteesiliivit proteesin mukana. Jos haluat työn tai harrastusten vuoksi toisen rintaproteesin (esim. uimaproteesin), se on hankittava omalla kustannuksella.

Ensimmäisen proteesin sovittaminen

Pirkanmaalla rintaproteesien välitys on keskitetty Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen Lääkärikeskus Pirsyyn. Proteesin sovittamiseen varataan aika, kun leikkausalue on parantunut eikä siinä ole enää turvotusta. Pirkanmaan Syöpäyhdistyksessä on monipuolinen rintaproteesivalikoima, josta valitaan Sinulle sopiva proteesi. Sovitusta helpottaa, jos otat mukaasi yksivärisen T-paidan tai vastaavan. Maksusitoumus on oltava mukana sovituksessa, oli sitten kyseessä ensimmäinen tai myöhemmin hankittava proteesi.

Proteesin uusiminen

Maksusitoumus uusitaan, jos proteesi rikkoutuu, kuluu, katoaa tai jos uusiminen on tarpeellista merkittävän painonmuutoksen vuoksi. Proteesin käyttöikä on yleensä parisen vuotta.

  • Taysin syövänhoidon vastuualue kustantaa tarvittaessa rintaproteesin uusimisen silloin, kun rintasyövän hoito tai seuranta tapahtuu siellä (puh. 03 311 63379).
  • Kun seuranta siirtyy terveyskeskukseen, maksusitoumuksen myöntää terveyskeskus, jonne Sinun on otettava yhteyttä uuden maksusitoumuksen hankkimista varten.
  • Tamperelaisten potilaiden proteesien uusiminen hoidetaan seurannan siirtyessä terveyskeskukseen lääkinnällisen kuntoutuksen toimiston kautta (puh. 040 8063 998)

 

Varaa aika puh. 03 2499 300

 

Yhteystiedot

Lääkärikeskus Pirsy
Hämeenkatu 5 A, 7. krs
33100 Tampere

Ajanvaraus ja toimisto:
03 2499 300

Katso kartta

Palvelemme

Palvelemme
ma-to 8.00-16.00
pe 8.00-15.00

Osa vastaanotoista toimii varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella, jolloin voit soittaa numeroon 03 2499 300.