Sairaanhoitajan vastaanotto

Lääkärikeskus Pirsyn ammattitaitoiset sairaanhoitajat ovat palveluksessasi kaikkiin terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä, niin pienissä kuin isommissakin asioissa.

 

Varaa aika

 

Palaamme normaaliin toimintaan 1.7.2020 alkaen. Huomoithan kuitenkin, että koronaviruksen uudelleen leviämisen ehkäisemiseksi pyydämme, että Lääkärikeskuksen asiakkaat, eivät tule vastaanotolle flunssaoireisena. Ajan voi perua tai siirtää puhelimitse 03 2499 300.

Sairaanhoitajan vastaanotolle voit tulla esimerkiksi seuraavissa asioissa:

  • Pidä huolta! -elintapaohjaus
  • neuvonta urologisissa ongelmissa
  • lääkepistokset
  • ompeleiden ja dreenien poistot
  • rintaproteesivälitys
  • PAPA-näytteet, myös ilman lääkärin lähetettä

Pidä huolta! -elintapaohjaus

Sairaanhoitajan tekemässä elintapaohjauksessa opastetaan tekemään syöpää ennaltaehkäiseviä valintoja ja kartoitetaan syövän ennaltaehkäisyn kannalta tärkeimmät asiat: suvussa esiintyvät syöpäsairaudet, ravitsemus- ja liikuntatottumukset, alkoholin ja tupakkatuotteiden käyttö sekä tehdään luomitarkastus. Lisäksi mitataan verenpaine, pulssi, pituus, paino, vyötärönympärys, kehonkoostumus (vaa’alla) ja lasketaan painoindeksi. Varaa 60 minuutin aika netissä tai puhelimitse 03 2499 300.

 

Neuvonta urologisissa ongelmissa

Urologiset ongelmat, kuten eturauhasvaivat, virtsaamishäiriöt tai erektio-ongelmat, ovat hyvin yleisiä, mutta niistä voi olla vaikea puhua. Kokeneet ja ammattitaitoiset sairaanhoitajamme osaavat auttaa ja ohjata tarpeen vaatiessa jatkotutkimuksiin. Varaa 60 minuutin aika.

 

Lääkepistokset

Pistämme lääkkeet ja annamme rokotukset, mutta pistettävä lääke tai rokote sinulla pitää olla mukanasi. Varaa 20 minuutin aika.

 

Ompeleiden ja dreenien poistot

Kokeneet sairaanhoitajamme poistavat ompeleet ja dreenit ammattitaitoisesti.
Tikkien eli ompeleiden poistoon varaa 20 minuutin aika.
Dreenin eli silikonisen laskuputken poistoon varaa 60 minuutin aika.

 

Rintaproteesivälitys

Rintaproteesin hankkiminen

Jos rinta poistetaan kokonaan, annetaan sairaalasta leikkauksen jälkeen tilapäinen ensiproteesi (vanuproteesi). Noin kuukauden kuluttua leikkauksesta on sopiva ajankohta hankkia yksilöllinen silikoniproteesi. Rinnan poiston jälkeen suositellaan proteesin päivittäistä käyttöä ryhdin ylläpitämiseksi ja niska-hartiaseudun vaivojen ehkäisemiseksi. Rinnan osapoiston jälkeen osaproteesi saattaa joskus olla tarpeen.

Maksusitoumus

Rinnan poiston (tai osapoiston) jälkeen saat maksusitoumuksen rintaproteesin hankkimista varten siitä yksiköstä, jossa leikkaus on tehty. Saat yhdet taskulliset proteesiliivit proteesin mukana. Jos haluat työn tai harrastusten vuoksi toisen rintaproteesin (esim. uimaproteesin), se on hankittava omalla kustannuksella.

Ensimmäisen proteesin sovittaminen

Pirkanmaalla rintaproteesien välitys on keskitetty Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen Lääkärikeskus Pirsyyn. Proteesin sovittamiseen varataan aika, kun leikkausalue on parantunut eikä siinä ole enää turvotusta. Pirkanmaan Syöpäyhdistyksessä on monipuolinen rintaproteesivalikoima, josta valitaan Sinulle sopiva proteesi. Sovitusta helpottaa, jos otat mukaasi yksivärisen T-paidan tai vastaavan. Maksusitoumus on oltava mukana sovituksessa, oli sitten kyseessä ensimmäinen tai myöhemmin hankittava proteesi.

Proteesin uusiminen

Maksusitoumus uusitaan, jos proteesi rikkoutuu, kuluu, katoaa tai jos uusiminen on tarpeellista merkittävän painonmuutoksen vuoksi. Proteesin käyttöikä on yleensä parisen vuotta.

  •  Taysin syövänhoidon vastuualue kustantaa tarvittaessa rintaproteesin uusimisen silloin, kun rintasyövän hoito tai seuranta tapahtuu siellä (puh. 03 311 63379).
  • Kun seuranta siirtyy terveyskeskukseen, maksusitoumuksen myöntää terveyskeskus, jonne Sinun on otettava yhteyttä uuden maksusitoumuksen hankkimista varten.
  • Tamperelaisten potilaiden proteesien uusiminen hoidetaan seurannan siirtyessä terveyskeskukseen lääkinnällisen kuntoutuksen toimiston kautta (puh. 040 8063998)
  • Jos proteesi on rikkoutunut tai menettänyt ryhtinsä takuuaikana (1—2 vuotta valmistajasta riippuen), ei tarvita maksusitoumusta, vaan voit ottaa suoraan yhteyttä Pirkanmaan Syöpäyhdistykseen (puh. 03 2499 300).

Varaa aika puh. 03 2499 300

 

Yhteystiedot

Lääkärikeskus Pirsy
Hämeenkatu 5 A, 7. krs
33100 Tampere

Ajanvaraus ja toimisto:
03 2499 300

Katso kartta

Palvelemme

Palvelemme
ma-to 8.00-17.00
pe 8.00-15.00

Poikkeusaukioloajat:
to 4.11. 8-12
pe 5.11. 8-13

Osa vastaanotoista toimii varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella, jolloin voi
soittaa numeroon 03 2499 300.